Biografie

    Pasiunea pentru instrumentele de coarde s-a manifestat la o varsta frageda , cand am inceput studiul viorii la Liceul de Arta ''O.Bancila'' din Iasi, pe care l-am absolvit in anul 1999.In timpul gimnaziului si liceului am obtinut numeroase premii la concursurile nationale de interpretare.

    Continuarea studiilor a urmat la Universitatea de Arte ''G.Enescu'' din Iasi si la Hochschule für Musik ''H.Eisler'' Berlin.

    Din anul 2000 sunt membru al Orchestrei Filarmonicii ''Moldova'' din Iasi

    Din anul 2003 membru al Orchestrei de Camera ''I Sedici'' din Germania impreuna cu care am sustinut numeroase concerte in Germania, Elvetia , Austria si Norvegia.

    In domeniul constructiei si reparatiei instrumentelor de coarde si a arcuselor am avut oportunitatea sa studiez in atelierele unor lutieri din Slovacia, Franta si Germania , ceea ce a contribuit la formarea unei perspective asupra diferitelor scoli de luterie si a diferitelor modalitati de lucru si de abordare a provocarilor zilnice ale acestei activitati.

    Specializare in Slovacia la atelierul Maestrului Jozef Novak din ian.2007 pana in martie 2008.

    Din martie 2008 pana in aprilie 2010 specializare in constructie si restaurare instrumente de coarde in atelierele din Berlin si Dresda ale firmei Gentges&Scheit Geigenbauer sub indrumarea Maestrului Kevin Gentges.

    Vara 2009 curs de formare profesionala in domeniul fabricatiei arcuselor in atelierul Maestrului Jean-Marc Panhaleux in Lille.

   

Mentori

Kevin Gentges

Jozef Novak

Made with Namu6